Lesgever Pedro

Pedro maakt kennis met de danswereld in 1989 toen hij, samen met zijn broer, besloot om zich in te schrijven voor een cursus stijldansen bij dansschool Cleeremans te Langdorp.

In 1991 werd de dansschool omgedoopt tot Danscentrum Lado, onder leiding van Wim Gevaert & Inge Hansart.

Dat zelfde jaar leerde hij Cindy De Grove kennen als zijn danspartner voor de lessen stijldans en swing.

In 1995 besloot Pedro om zich met zijn toenmalige vriendin toe te leggen op het latindansen en zich te wagen aan wedstrijden, met de nodige resultaten. Ook lessen Hip Hop, Streetdance en Mambo waren ondertussen de revue gepasseerd. Na een tweetal jaren meegedraaid te hebben in het wedstrijdcircuit werden nog een aantal jaren stijldanslessen gevolgd bij Dansclub Splendid te Averbode.

Tussen 2003 en 2005 kwam het dansen op een laag pitje te staan ondermeer o.w.v. twee opeenvolgende knie-blessures. Maar het dansen bleef hem fascineren en in 2006 besloot hij zich in te schrijven voor de opleiding van Associate bij de Belgische Unie voor Leraren in Dans en Omgevingsvormen (BULDO).

Pedro is sinds 2007 gediplomeerd BULDO-dansleraar en lesgever stijldans, swing en latino style in Danscentrum Lado tot 2008.

Op 1 februari 2008 wordt de Dansstudio opgericht en worden er lessen gegeven in het Cultureel Centrum van Ransberg.

Vanaf mei 2010 gaan de activiteiten van de Dansstudio door in de infrastructuur van Hias bvba en is ze ondertussen uitgegroeid tot een begrip in de streek.